Imigracije

akcija: 3 za 1190

Zbirka priča „Imigracije” Kaje Malanovske Imigracije neverovatan je spoj najrazličitijih putovanja, duhovnih i telesnih, koji zajedno daje koherentnu i nedeljivu zbirku priča.detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 660,00500,00 RSD
ušteda: 160,00 RSD (-24%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Kao autorka srednje generacije stekla je veliku popoularnost kod čitalačke publike i jedna je od najčitanijih spisateljica savremene poljske književne scene.

"Padao je sneg, gust, vlažan, pun nametljive tuge. Grad je gubio stvarne oblike, polako su se razlivali kao slika na uništenoj crno-beloj fotografiji. Išla sam Ružanom ulicom prema Aleji Nezavisnosti i razmišljala koliko je loše što je svet u mojoj glavi postao toliko nestvaran sam po sebi, tako da mu nisu bili potrebni dodatni zbunjući signali iz stvarnosti. Maks me je uhvatio za ruku i nežno je stisnuo.

– Hoćeš li kapu? – upitao je i pružio mi svoju krznenu pilotsku šubaru. – Znam da stanuješ u blizini. Čitao sam u tvojoj knjizi. Brojala si crte na pločniku.

– Brojala sam – priznala sam. "

U ovim pričama susrešćemo se sa dreg kraljicom, opsesivnom očinskom figurom, studentkinjom iz indije, poljskom imigrantkinjom. Naratorka veoma ličnim i neretko bolnim glasom progovara o ostavljanju kuće, o novim predelima koji ne donose ništa što može zaista prodrmati čoveka, o domu koji on uvek u sebi nosi nesposoban da se reši svojih korena i nesposoban da tako iskorenjen luta po svetu. Ove priče će vas uvesti u svet pun prenaglašenih emocija, ludačkih osobenosti i duhovite autoironije.

ISBN: 9788680426556

Broj strana: 200

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Anđelija Joćić

Ilustracije: Dragana Nikolić

Kaja Malanovska

Kaja Malanovska je poljska spisateljica i novinarka. Malanovska je nominovana za neke od najprestižnijih poljskih nagrada za književnost kao što su nagrade Nike i Politika. Kao autorka srednje generacije, već je stekla veliku popularnost kod čitalačke publike i smatra se jednom od najčitanijih spisateljica savremene poljske književne scene.

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra