Potraga za crvenom đavolicom

„Potraga za crvenom đavolicom” Vinka Moderndorfera  je roman o razilaženjima, o osveti, o bolu i kraju kao neizbežnoj i neprevaziđenoj sudbini svake ljubavne veze. Neverovatno iskrena i tragična priča o izgubljenoj ljubavi, nabijena emocijama i erotikom - piščeva je potraga za samim sobom (i) kroz vezu sa ženom. Vinko je skeptičan i ciničan, a njegova ironična perspektiva romana razbija stereotipe!detaljnije

Odlomak 792,00399,00 RSD
ušteda: 393,00 RSD (-50%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Potraga za crvenom đavolicom je roman o razilaženjima, o osveti, o bolu i kraju kao neizbežnoj i neprevaziđenoj sudbini svake ljubavne veze. Neverovatno iskrena i tragična priča o izgubljenoj ljubavi, nabijena emocijama i erotikom - piščeva je potraga za samim sobom (i) kroz vezu sa ženom. Vinko je skeptičan i ciničan, a njegova ironična perspektiva romana razbija stereotipe!

Podnaslov ovog romana, Ljubavna priča, upućuje na petparačke ljubavne romane koji se kupuju na trafikama, ali nakon čitanja prvih nekoliko rečenica, shvatamo da je u pitanju Moderndorferov roman koji ima onoliko veze sa patetikom, koliko petparački romani mogu da imaju veze sa temama kojima se bavi u svom dramskom radu: društvenim ranama Slovenije u periodu tranzicije koje obrađuje u svojim filmovima te satirom i dramom apsurda kojima se strastveno bavi u dramskim tekstovima.

Ovo je priča koja će vas iznova uveriti da ništa nije kao što izgleda.

ISBN: 978-86-80426-04-4

Broj strana: 218

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 13 X 20 cm

Prevod: Nina Gugleta

Ilustracije: Jana Vuković

Vinko Moderndorfer

Vinko Moderndorfer rođen je 1958. u Celju. Ovaj svestrani umetnik plodovit je kao Vudi Alen. Vinko je pozorišni i filmski režiser, romanopisac, pesnik i scenarista a ujedno je i dobitnik mnogih nagrada za svoja dela. Počeo je da režira u eksperimentalnom pozorištu Glej, a sada sarađuje s različitim pozorištima gde je, do danas, režirao preko sto pozorišnih i operskih predstava.

U književnom obliku objavio je više od šezdeset dela proze, poezije, dramatike i esejistike. Za svoja dela primio je brojne nagrade, među njima i nagradu Prešernovog fonda i Župančičevu nagradu; dobio je čašu besmrtnosti za poeziju 2009. godine i 2010. Ježkovu nagradu. Godine 2003. snimio je film prema svom prvom romanu Predgrađe (Predmestje), koji je na međunarodnim festivalima primio mnoge nagrade, a ove godine, u februaru, gostovao je i na beogradskom Festu sa svojim filmom Inferno, za koji je takođe nagrađivan.

Vinko kaže da stvaranje ne vidi kao inspiraciju, već kao rezultat razmišljanja, napornog rada i kritičkog odnosa prema svetu. Istovremeno ima i jaku želju za pripovedanjem priča. Njih vidi svuda. Doživeo je različite krize; kreativnu, na sreću, još uvek nije.
Živi i radi u Ljubljani.

  • Recenzija romana Vinka Moderndorfera Potraga za crvenom đavolicom

    Autor: Sanja Savić
    Vinko Moderndorfer je slovenački umjetnik širokog raspona interesovanja koja sežu od filmske i pozorišne režije, poezije i proze do dramskog pisanja i scenaristike. To je jedan od razloga zbog kojih je njegov ro
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra