MOZAK, Priča o tebi

Zaključan u tišini i tami lobanje, mozak kroji bogate narative vaše stvarnosti i identiteta. Pridružite se uglednom neuronaučniku, Dejvidu Iglmanu, u otkrivanju odgovora na pitanja koja leže u srcu našeg postojanja. Šta je stvarnost? Ko ste „vi”? Kako donosite odluke? Zašto su mozgu potrebni drugi ljudi? Kako tehnologija može da promeni suštinu ljudskih bića?detaljnije

Odlomak 891,00792,00 RSD
ušteda: 99,00 RSD (-11%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

U toku svojih istraživanja, Iglman vas vodi kroz svet ekstremnih sportova, krivičnog suda, izraza lica, operacije mozga, instinkata, robotike i potrage za besmrtnošću. Vežite pojas za turneju kroz unutrašnji kosmos. Iz beskrajno gustog klupka milijardi moždanih ćelija i njihovih biliona veza izranja nešto što tu možda niste očekivali da ćete naći: ti.

Ovo je priča o tome kako život oblikuje mozak i kako mozak oblikuje život.

Sva iskustva u vašem životu – od običnih razgovora do šire kulture – oblikuju mikroskopske detalje vašeg mozga. Neutralno govoreći, ono ko jeste zavisi od toga gde ste bili. Mozak vam se neumorno menja i stalno reorganizuje sopstvena strujna kola – i pošto su vam iskustva jedinstvena, jedinstveni su i nepregledni, detaljni obrasci u vašim neuronskim mrežama. Pošto vam se one čitavog života menjaju, vaš identitet je meta u pokretu; nikada ne dospeva do krajnje tačke.

Broj strana: 184

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 14 X 20 cm

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Dragana Krtinić

Dejvid Iglman

Dejvid Iglman je profesor na Stanfordu, neuronaučnik u čiju sferu interesovanja spadaju stvari poput sinestezije, percepcije vremena, vizuelnih iluzija, odnosa neuronauke i prava. Objavio je više knjiga koje pokrivaju tu, ali i nešto širu tematiku, a baš ova knjiga je neka vrsta naučnopopularnog uvoda u materiju kojom se bavi. Prema knjizi je rađen i istoimeni serijal, sačinjen od šest jednočasovnih epizoda.

Uz ovaj naslov kupljeno je