Unscharfen

„Neoštrine„ Sanje Savić roman je o prihvatanju sebe i svoje prošlosti. O suočavanjima. O odlukama koje menjaju život. „Neoštrine” zadržavaju čitaoca u sadašnjosti protkanoj sećanjima na odrastanje u nemilo vreme. Može li astra da izvuče toliko koliko je ona sposobna da zatraži?, rečenica je kojom počinje roman prepleten autobiografijom i fikcijom. Glavna junakinja Ines koja živi u Holandiji, odlazi u svoj rodni grad na vikend kako bi donela važne odluke. U Sarajevu ostaje tri dana.detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 880,00600,00 RSD
ušteda: 280,00 RSD (-32%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Neoštrine. Roman o prihvatanju sebe i svoje prošlosti. O suočavanjima. O odlukama koje menjaju život. Neoštrine zadržavaju čitaoca u sadašnjosti protkanoj sećanjima na odrastanje u nemilo vreme. Može li astra da izvuče toliko koliko je ona sposobna da zatraži?, rečenica je kojom počinje roman prepleten autobiografijom i fikcijom. Glavna junakinja Ines koja živi u Holandiji, odlazi u svoj rodni grad na vikend kako bi donela važne odluke. U Sarajevu ostaje tri dana. Pred njom je dug put, iako joj je ostalo još samo stotinak kilometara, ili koliko već. Odjednom, cifre prestadoše da budu važne, ne zbog toga što je sada u drugačijem svetu, već zbog toga što ih guta ogromna masa stvarnog života koji ih je sam izmislio, pokušavajući da ukroti samog sebe... Hoće li uspeti u svojim nastojanjima?

ISBN: 978-86-80426-02-0

Broj strana: 161

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2022

Ilustracije: Anja Banješević

Sanja Savić

Sanja Savić je rođena u Sarajevu 1988. godine. Diplomirala je i završila master sutdije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno doktorandkinja.

 

Objavila je zbirke pripovedaka Кad žirafa progovori (2010) i Vrijeme vašara (2013), roman Neoštrine (2016), dramu Srebrni car (2017) i zbirku drama Ptice i druge drame (2019). Scenaristkinja je i rediteljka dva kratka animirano-igrana filma, te dugometražnog igranog filma Naši očevi, majke i njihova djeca (2017). U Ustanovi kulture Vuk Stefanović Кaradžić, izvedena je drama Кod šejtana ili Jedna dobra žena (2018).

 • Sanja Savić - kada pišem ne mislim o posljedicama!

  Razgovor sa Sanjom nije mogao da bude "samo još jedan" intervju, morao je da bude razmena i komunikacija. Želeli smo da liči na njene poetične rečnice i da prenosi energiju njenih dela, posebno novog romana detaljnije

 • Sanja Savić o prvom romanu Neoštrine u izdanju izdavačke kuće Areté

  Odrastanje u ratno vreme

  Po „zvaničnom” zvanju dramaturg, svestrana Sanja Savić se kao novopečena romansijerka predstavila kratkim (i ilustracijama Jane Vuković upotpunjenim) romanom Neoštrine, jednim od prvih „čeda” izdavačke kuće Areté.

  Rođena u (predratnom) Sarajevu, autorka j
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra