Soba 427

Jadranka Milenković treća je po redu dobitnica Arete nagrade za knjigu godine sa svojim romanom Soba 427.detaljnije

Odlomak 660,00550,00 RSD
ušteda: 110,00 RSD (-17%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman „Soba 427” ispripovedan neverovatno intimnim i beskompromisnim jezikom naratorke pruža nam jedan lični doživljaj ne tako uobičajene situacije, junakinju koja romanesknim i esejističkim zapažanjima oslikava svoj položaj u prostoru izmeštenom iz svakodnevice. Bolničke čekaonice, priroda koja van tih prostora nesputano buja, bolenici sa kojima naratorka dolazi u susret; sve ovo jeste svojevsrsna scenografija jednog drugačijeg sveta, sveta u kojem ne važe pravila na koja smo navikli i koji ne priznaje ono što smo naučili u dolini.

Jadranka Milenković treća je po redu dobitnica Arete nagrade za knjigu godine sa svojim romanom Soba 427. Roman je smešten u neimenovanu bolnicu u kojoj glavna junakinja pokušava da održi svoj život pišući, razmišljajući o umetnosti, šetajući i fotografišući prirodu. Roman je, tako, prošaran eseističim pasažima u kojima se progovara o pesništvu, samoći, porodici, prijateljstvu… Jasnom paralelom sa Čarobnim bregom, Jadranka svoje junake smešta u prostor koji samo podseća na svakodnevni život ali koji funkcioniše po sasvim različitim obrascima koje je teško uhvatiti ukoliko nisi stanovnik neke od soba, na primer sobe 427.

ISBN: 9788680426549

Broj strana: 148

Pismo: Latinica

Povez: meki

Jadranka Milenković

Jadranka Milenković, rođena 1969, u Puli, Hrvatska. Radi u Apelacionom sudu u Nišu. Osnovala je Klub „Prejaka reč“ 2004. godine, koji okuplja mlade ljude, zainteresovane za književnost, filozofiju i umetnost. Objavljivala u časopisima: „Koraci“, „Braničevo“, „Kvartal“, „Gradina“, „Bdenje“, „Akt“, „Buktinja“, „Umetnički horizont“, „Časopis Putevi“ (BiH), „Fantom slobode“ (Hrvatska), „Преодоление“ (Rusija), „Provinca“ (Slovenija), „Fokalizator“ (Crna Gora) i na portalima za kulturu: P.U.L.S.E, Art-Anima, KULT, Kultiviši se, Prozaonline, Glif, Portal „Strane“, Libartes, SlovoKult itd. Roman Heteros objavljen je u izdavačkoj kući NKC iz Niša, 2019. godine. Roman Soba 427 nagrađen je na Arete konkursu za knjigu godine i objavljen u izdavačkoj kući Arete. Dobitnica je nagrade „Miodrag Borisavljević“ za 2019. godinu, za priču Strah. Takođe, na konkursu „Tragom Nastasijevića“ za 2019. godinu, dobitnica je prve nagrade za esej Prilog raspravi ’Spartak ili Isus’ i druge nagrade za priču „Jedan dan“.

 • Ormar pun desnih patika, nerazgaženih

  (Dragan Babić, prikaz romana „Soba 427“ Jadranke Milenković), „Politika" 24. septembar 2020. g.

  U trenutku kad mladi i/ili neafirm
  detaljnije

 • Život nije samo telo - prikaz romana Soba 427

  Ovo je prikaz i lični utisak o romanu Jadranke Milenković, Soba 427. Podeljen je u jednoj od FB grupa posvećenih književnosti i lepoj reči, a autorka je Ana Lazarević. Želja nam je da više čujemo glas naših čitaoca i zato vas pozivamo da nam pišete svoje utiske o
  detaljnije

 • Leksikon autora - Jadranka Milenković

  Leksikon autora je mala Arete igra koju igramo sa našim autorima, postavljajući im kratka pitanja kroz koja mogu mnogo toga da kažu. Ovo je leksikon Jadranke Milenković.

  NE TAKO ZANIMLJIVE OSN
  detaljnije

 • Pobednica „Areté konkursa za knjigu godine”

  Na ovogodišnjem konkursu za Areté knjigu godine prijavilo se više od dvestotine autora sa svojim rukopisima. Pobednički rukopis, roman Soba 427, autorke Jadranke Milenković biće objavljen u izdavačkoj kući Areté a promocija romana održaće se na štandu Aretéa na ovogodišnjem Beog
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra