Od

Pobednik drugog Arete konkursa za knjigu godine je konačno ovde! Roman „Od” Vladimira Vukomanovića Rastegorca svojim neobičnim jezikom i neverovatnim stilskim obrtima progovoriće o čoveku ali i o njegovoj, neretko komičnoj, poziciji u svetu.detaljnije

Odlomak 500,00 RSD
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Pred nama je „Od”, intrigantna knjiga poetske proze, istovremeno intimna i satirična, refleksivna i fantazmagorična, sva od rukavaca uzburkanog teksta koji teče u neočekivanim smerovima. Razbokoreni jezik i oslobođena imaginacija ovog rukopisa imaju polazište u osetljivom unutrašnjem životu specifičnog pripovedača, u njegovim osećanjima nenadoknadivih gubitaka i nesaopštivih boli, u svesti da svakog novog dana tražimo nove strategije opstanka. Izvedena uz snažan začin nadrealizma, katkad i uz prizivanje kafkijanske atmosfere, „Od” je zapravo duhovita, neretko samoironična, sporadično melanholična ispovest koja vrvi od metamorfoza likova, ubrzanog smenjivanja apsurdnih situacija, okretanja svakodnevice naglavačke i oscilovanja između očekivanog i nemogućeg. Povrh svih tegobnih stanja koja sugeriše, ova književna ispovest diskretno evocira i radost življenja i zadovoljstvo samog pisanja. I kao takva poziva na čitalački užitak prepuštanja njenim tekstualnim slapovima.

Goran Korunović

ISBN: 9788680426389

Broj strana: 114

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Ilustracije: Jana Vuković

Vladimir Vukomanović Rastegorac

Vladimir Vukomanović Rastegorac rođen je 1986. godine u Kraljevu. Doktorirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, a radi kao docent na beogradskom Učiteljskom fakultetu. Objavio je pesničke knjige Upornost sećanja (2005), Kana (2013) i Takk (2015), kao i poemu za decu Bajka o Smrti (zajedno sa Janom Rastegorac, 2016). Priredio je izbor iz mlade srpske proze Pucanja (2012) i izbor iz srpske poezije o smrti za decu i mlade Ako ti jave: umro sam (2018).

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra