Beograd je moje more - III izdanje

Arete vam predstavlja zbirku pesama i fotografija Marine Bugarčić, „Beograd je moje more". Beograd se u Marininim stihovima pretvara u gotovo imaginarni grad sastavljen od emocija i sećanja. Njegove ulice, tgovi i kafane preobražavaju se u beskrajno more.detaljnije

Odlomak 880,00800,00 RSD
ušteda: 80,00 RSD (-9%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Kao što kroz objektiv foto-aparata ume da uhvati plodan trenutak, tako i u poeziji ukazuje na slikovitost sveta oko sebe, sa posebnim akcentom na voljeni grad.

Jednostavan stil Marinine poezije pojačava osećaj slobode i priziva miris mora, a izbor fotografija naglašava utisak da je pred čitaocem nešto duboko lično.

Dan je bio oblačan.
U Beogradu je padala kiša.
I moglo mi se da pomerim svet.

Kad pišemo, često ustuknemo pred realnošću i pustimo mašti da nas vodi, ili je potpuno isključimo i pišemo o onome što vidimo. Najteže je naći meru između to dvoje. Za to je potrebno više od reči, potrebna je fotografija koja ih dopunjuje i oživljava.

Beograd o kojem Marina piše živi baš na toj raskrsnici: između mašte i realnosti, fotogafije i reči. Njega čine ulice, pijace, mostovi, ali i ljudi koji ga gledaju kroz objektiv i njihove uspomene i čežnje.

Tamara Bogunović

ISBN: 978-86-80426-80-8

Broj strana: 88

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2022

Ilustracije: Anja Banješević

Marina Bugarčić

Marina Bugarčić, umetnik, fotograf, fokusirana na rad sa ljudima. Dobitnik fotografskih priznanja i autor par izložbi. Za sebe ne kaže da je pisac već zapisničar svog života, jednog vremena, mora i grada koje voli i koje posmatra sa druge strane objektiva i olovke.

 • Najlepši citati Areté autorki

  Iako znamo da je svaki dan posvećen damama i da su uvek vredne pažnje, ljubavi, poštovanja, razumevanja i svega što zaslužuju, Osmi mart je i dalje poseban praznik, jer slavimo ženska prava kojih nekada nije bilo i, nažalost, negde ih još uvek nema.
  U to ime i u vašu čast, drage dame, izdvoj
  detaljnije

 • Pitali smo autora: Marina Bugarčić

  Koja je tvoja omiljena tačka u Beogradu?

  Ako bih morala da odaberem jednu tačku, među favoritima mi je ulica Kralja Milana i mural kod bioskopa „Zvezda”detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra