Rimska književnost: od rane Republike do Avgusta

akcija: AKCIJA!

Ovo celovito delo „Rimska književnost” autora Đan Bjađa Kontea nije svedeno na hronološko nabrajanje autora i perioda, već predstavlja žanrovski tok i razvoj dajući kako horizontalni tako i vertikalni presek. Iako uokvirena, Konteova istorija rimske književnosti nije konačna budući da otvara mogućnosti da se iz jedne polazne tačke krene nekim od ponuđenih puteva, a možda čak i da se utabaju novi.detaljnije

2.200,001.100,00 RSD
ušteda: 1.100,00 RSD (-50%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Inicijativa izdavačke kuće Areté, da prevede na srpski jezik moju knjigu Rimska književnost, postaje čin apsolutno pažnje vredan, koji vas može približiti nekim osnovnim tekstovima čije upoznavanje služi otvaranju uma i što svrsishodnijem načinu razmišljanja o mnogim univerzalnim problemima ljudskog postojanja. Želim vam dobro i plodonosno čitanje, te da to bude samo prvi korak ka što boljem upoznavanju latinskih pisaca.

Đan Bjađo Konte

Ovo je jedna od najsveobuhvatnijih istorija rimske književnosti, koja nije samo pregled rodova i vrsta, kao i istorijskog toka rimske književnosti, već pre svega pokušaj da se savremenim metodima odredi stvarni život najvažnijih književnih oblika koji su odredili lik rimske književnosti. Polazeći od činjenice da razvoj literature nije linearni proces, Konte pravi živu istoriju pisanja na latinskom, u kojoj se najvažniji autori i njihova dela nalaze u organskom odnosu. Ova knjiga vrlo je pogodna kao udžbenik u 21. veku, jer korespondira sa računarskom svešću mlađih čitalaca pre svega i dočarava im rimsku književnost po sistemu lejera koji padajući u određena doba, na određena mesta i u odrećene krugove pisaca, vrše razgranati i često neočekivani uticaj i razvoj.

Aleksandar Gatalica

Ovo celovito delo nije svedeno na hronološko nabrajanje autora i perioda, već predstavlja žanrovski tok i razvoj dajući kako horizontalni tako i vertikalni presek. Iako uokvirena, Konteova istorija rimske književnosti nije konačna budući da otvara mogućnosti da se iz jedne polazne tačke krene nekim od ponuđenih puteva, a možda čak i da se utabaju novi.

Urednica

ISBN: 978-86-80426-10-5

Broj strana: 424

Pismo: Latinica

Povez: meki

Prevod: Nina Gugleta, Ivana Tomić, Irina Vujičić

Ilustracije: Jana Vuković

Đan Bjađo Konte

Đan Bjađo Konte rođen je 1941. godine u Italiji. Klasični je filolog i profesor rimske književnosti. Školovao se u Pizi, Minhenu i Parizu. S trideset godina postao je profesor rimske književnostu na Univerzitetu u Sijeni, kasnije na Univerzitetu u Pizi i najzad, 2001, u Višoj normalnoj školi u Pizi. Uživa veliki ugled naročito u anglosaksonskom svetu gde je često bio gostujući profesor na Oksfordu, Kembridžu, Prinstonu, Berkliju i Stanfordu. Izabran je za dopisnog člana Britanske akademije nauka 2014. godine. Svoj rad ograničava na rimsku književnost, prevashodno na poeziju kasne Republike, avgustovski period i rano Carstvo.

Uz ovaj naslov kupljeno je