Jungov čarobni krug: Moć mandale

Ova bojanka „Jungov čarobni krug: Moć mandale” je poziv na igru i na stvaranje. Makar i deset ukradenih minuta kako bi se uspostavila komunikacija s dušom na neki nesputan način predstavljaju dar samom sebi. Želimo vam da se s radošću izgubite na ovim stranicama bojanke „Jungov čarobni krug: Moć mandale”.detaljnije

Odlomak 700,00600,00 RSD
ušteda: 100,00 RSD (-14%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Koristi su brojne i previše ih je da bismo ih ovde nabrajali.
Uopšte nema potrebe da budete vešt ili iskusan umetnik. Bilo da ovome prilazite kao meditacji, posmatranju, refleksiji ili samo kao zabavnoj aktivnosti, čin upotrebe boje i slike kako bi se pojačala veza s nesvesnim poziv je da obogatite svoj lični život. Bojenje mandala možete uvrstiti u svoj ritual; pustite svoju omiljenu muziku; plešite ih; uramite ih – ili ih prosto koristite kao neposredni, prenosivi portal u neki drugi oblik postojanja.

Sanskritska reč mandala znači „pun krug” u običnom smislu te reči. Međutim, u sferi dublje psihologije, odnosi se na svetu zaštitničku sliku, često krug upisan u kvadrat, ili obrnuto, koji obuhvata mnoge delikatne, zamršene, simetrične oblike. Ljudi sa svih prostora i iz svih istorijskih perioda pravili su mandale. One su „kosmogrami” – slike psihičke stvarnosti pojedinca, kratak prikaz mesta na kojem se osoba trenutno nalazi – kako se ona odnosi prema sebi i svetu koji je okružuje.

Znameniti švajcarski psihijatar K. G. Jung obožavao je mandale. Posle obimnog istraživanja, uvideo je da su mandale tradicionalan protivotrov za haotična stanja uma. Zato je podsticao svoje pacijente da crtaju, slikaju ili plešu mandale kada su depresivni ili kada ih opsedaju sukobljene želje. Ukratko, mandale su slike koje pomažu da se isceli podeljena ili uznemirena ličnost u službi samoregulacije psihe. Sam Jung je bio primer prilike za individuaciju, čak i u svakodnevnom svetu punom stresa gde je autentičnost retka, a kompromis čest. Kako možemo da se povežemo sa izvorom kreativnosti koji postoji u svakome od nas, da bismo obnovili svoju energiju i žar za životom? Za većinu nas ovo je pravi rad i jedini rad koji može da nas održi. Za Junga je važan odgovor na ovo pitanje bio njegov svakodnevni rad sa predstavama koje izviru iz njegove psihe.

ISBN: 978-86-80426-70-9

Broj strana: 71

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Godina izdanja: 2021

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Olivera Inđić

Karl Gustav Jung

Кarl Gustav Jung (26. jul 1875 – 6. jun 1961), švajcarski psihijatar, osnivač analitičke ili kompleksne psihologije u kojoj se razlikuju lično i kolektivno nesvesno.

Кarl Gustav Jung je rođen 1875. godine u Кesvilu, u Švajcarskoj, kao sin protestantskog sveštenika. U toku gimnazijskog školovanja prvo je želeo da studira arheologiju, a zatim filologiju, da bi se na kraju opredelio za medicinu. Nakon završenih studija medicine u Bazelu, opredelio se za specijalizaciju psihijatrije. Već u 25. godini je postao asistent svetski poznatog psihijatra Eugena Blojlera, na njegovoj klinici za mentalne bolesti u Cirihu. U 27. godini je doktorirao, a u 30. je postao docent na Ciriškom univerzitetu. Godine 1903. oženio se Emom Raušenbah sa kojom je imao petoro dece i koja mu je bila saradnica do kraja života.

Godina 1907. predstavlja prekretnicu u Jungovom životu. Te godine je upoznao Sigmunda Frojda u Beču. Tom prilikom su razgovarali punih 13 sati. Divljenje je bilo obostrano. Jung je govorio da je Frojd prvi značajan čovek kojeg je sreo. Međutim, 1912. dolazi do razilaženja usled sukoba na teorijskom i ličnom planu. Nakon toga Jung osniva sopstvenu, analitičku ili kompleksnu psihologiju, kako bi ukazao na razliku u odnosu na psihoanalizu. Na teorijskom planu, Jung je kritikovao Frojdovo prenaglašavanje seksualnosti u životu čoveka.

Кarl Gustav Jung, jedan od najoriginalnijih mislilaca 20. veka, umro je 1961. godine u švajcarskom mestu Кisnahtu.

 • Ono što možda do sada niste znali - 8 činjenica o Jungu

  Karl Gustav Jung (1875–1961) je bio poznati švajcarski psiholog, jedan od pionira (odmah nakon Frojda – mada
  detaljnije

 • Zavirite u knjigu „Jung i Joga: Veza duše i tela"

  „Želim da budem ptica”

  (Iz knjige „Jung i joga" Džudit Haris)

  Kada sam upoznala Džun, rekla mi je da je celog života samo ž
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra