„Tajni život Salvadora Dalija” - novo iz Aretea!

Rana autobiografija jedne od najdarovitijih ličnosti 20. veka

Svako jutro nakon što se probudim iskusim najveće zadovoljstvo – a to je da sam ja Salvador Dali."

Za sve koji su zainteresovani za umetnost 20. veka i za jednu od njenih najdarovitijih i najharizmatičnijih figura, „Tajni život Salvadora Dalija je obavezna literatura.” Iskoristite priliku da rezervišete knjigu po pretprodajnoj ceni od 990 dinara + ptt. Pišite nam na mejl redakcija@arete.rs ili nam se obratite na društvenim mrežama: Facebook Instagram

Ova rana autobiografija, koja nas vodi sve do Dalijevih kasnih tridesetih, zapanjujuća je i nepredvidljiva kao i njegova umetnost.

Pošto je prvi put objavljena, recenzent je primetio: „Nemoguće je ne diviti se ovom slikaru kao piscu. U celini, on ispoljava snobizam, samoobožavanje, komediju, ozbiljnost, fanatizam, ukratko, koncept života i ukupnu sliku o sebi koju nastoji da prikaže.”

Ovde su prikazani neki od fascinantnih uvida u genijalnog, ambicioznog umetnika koji sam sebe neumorno promoviše dizajnirajući pozorišne scenografije, enterijere prodavnica i nakit jednako lako kao što je pravio nadrealističke slike i filmove.

To je um koji bi u jednom trenutku mogao da zamisli i s velikom tehničkom virtuoznošću stvori slike spokojne rafaleovske lepote, a u drugom trenutku košmarne pejzaže mekih satova, zapaljenih žirafa i leševa prekrivenih muvama.

Povezani naslovi