Zemlja 2.0

„Zemlja 2.0” Ana Marije Grbić, pored svojih nespornih književno-umetničkih kvaliteta, važna je i zato što nas se tiče. Tiče se nas, generacije y, koja boluje od fatalne defokusiranosti, kojoj na naplatu prispevaju istorijski cehovi koji su joj u nezanemarljivoj meri prepoznatljivi tek sa distancom iz udžbenika istorije sumnjive verodostojnosti, a kamoli da je te cehove ona ikako napravila.detaljnije

Odlomak 594,00300,00 RSD
ušteda: 294,00 RSD (-49%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

To je generacija kojoj, za razliku od „izgubljene generacije”,„baby boomera” i generacije x, nije ostavljeno nikakvo ideološko uporište, ma koliko ono bilo podložno posprdnoj dekonstrukciji, oko kojeg bi se kako bilo koncentrisala, pa i u naporima da tu ideologiju opovrgne. Ta generacija dovezena je do jedne magnovenjske postideologije, po kojoj baulja u pokušajima da dešifruje recidive starog sveta, i najvalidniji položaj za sebe u njemu. Oni koji gorepomenuti fokus potraže u ovoj knjizi, izvesno je, neće lutati.

ISBN: 9788680426112

Broj strana: 100

Pismo: Latinica

Povez: meki

Ilustracije: Jana Vuković

Ana Marija Grbić

Ana Marija Grbić, rođena 04. 10. 1987. godine u Beogradu gde trenutno pohađa doktorske studije iz književnosti i predaje kreativno pisanje. Izdala je zbirku pesama Da, ali nemoj se plašiti (Prvenac) 2012. godine i poemu Venerini i ostali bregovi (LOM) 2014. godine. Idejni je tvorac pesničke organizacije ARGH!

  • Intervju - Ana Marija Grbić

    Kako biste s autorske tačke gledišta neupućenom a radoznalom i dobronamernom čitaocu predstavili i pojasnili Zemlju 2.0?

    Ne bih volela da mu je pojasnim zato što sam je za njega i pisala. Čitalac je gotovo uvek pametan i beskrajno maštovit, u to verujem sv
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra