Paket knjiga Salvadora Dalija - ograničena ponuda!

Poručite autobiografiju Salvadora Dalija „Tajni život Salvadora Dalija“ i roman „Skrivena lica“u paketu po jedinstvenoj ceni i sa najvećim popustom do sada!detaljnije

2.860,002.300,00 RSD
ušteda: 560,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.


Za sve koji su zainteresovani za umetnost 20. veka i za jednu od njenih najdarovitijih i najharizmatičnijih figura, ove knjige su obavezna literatura.

U romanu Skrivena lica ulazimo u bizarni svet koji nam je već poznat iz Dalijevih slika. Živopisnim pojmovima Dali opisuje intrige i ljubavne veze skupine upečatljivih, ekscentričnih aristokrata koji svojim luksuznim i ekstravagantnim životima simbolizuju dekadenciju Evrope tridesetih godina 20. veka. Priča o isprepletenim životima glavnih junaka, od pariskih pobuna februara 1934. do najmračnijih dana Drugog svetskog rata predstavlja brilijantno i dinamično sredstvo Dalijeve jedinstvene vizije i čita se kao epitaf predratne Evrope.

Salvador Dali jedan je od najznačajnijih umetnika 20. veka, a često ga nazivaju i velikim majstorom nadrealizma. Njegova umetnička dela pokazala su da je on jedan od najkreativnijih slikara svog vremena. Među ostalim umetnicima, izdvaja se svojom neobičnom ličnošću; naime, Salvador je bio genije na granici ludila. Njegove karakterne osobine, egocentričnost, depresivnost i mazohizam, jasno se vide u njegovim delima. Osim što se bavi slikarstvom, scenografijom, dizajnom, vajarstvom i filmom, bio je i pisac. Od pisanih dela, pored scenarija za balete, tu je i nekoliko knjiga: „Skrivena lica“, „Tajni život Salvadora Dalija“ i „Dnevnik genija“.

Jedan je od malobrojnih ljudi kojima su za života sagradili dva muzeja.

Pošto je prvi put objavljena, recenzent je primetio: „Nemoguće je ne diviti se ovom slikaru kao piscu. U celini, on ispoljava snobizam, samoobožavanje, komediju, ozbiljnost, fanatizam, ukratko, koncept života i ukupnu sliku o sebi koju nastoji da prikaže.”

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Prevod: Ivana Tomić, Irina Vujičić

Ilustracije: Olivera Inđić, Jana Vuković

Salvador Dali

Salvador Dali (1904–1989) bio je katalonski španski nadrealistički slikar, pisac vajar, scenograf i glumac.
On je jedan od najznačajnijih umetnika 20. veka, a često ga nazivaju i velikim majstorom nadrealizma. Njegova umetnička dela pokazala su da je on jedan od najkreativnijih slikara svog vremena.Ovaj slavni slikar je čitavog svog života verovao u svoju posebnost. Jedni su ga smatrali genijem, dok su drugi govorili o njemu kao poremećenom egocentriku, čija dela nemaju nikakvu vrednost. Mada su ga španski likovni kritičari uvek smatrali za nadobudnog i netalentovanog šarlatana, popularnost i prodajna cena njegovih dela neprestano su rasli. Danas, svetski kolekcionari plaćaju milione dolara kako bi u svojoj kolekciji imali bar jednu Dalijevu sliku. Ono što Dalija izdvaja od ostalih umetnika i što ga čini posebnim, jeste njegova neobična ličnost. Salvador je bio genije na granici ludila. Njegove karakterne osobine, egocentričnost, depresivnost i mazohizam, jasno se vide u njegovim delima. Osim što se bavio slikarstvom, scenografijom, dizajnom, vajarstvom i filmom bio je i pisac.

 • Kako je Salvador Dali uticao na popularnu umetnost

  Čak i ako niste veliki pratioci i poznavaoci stvaralaštva Salvadora Dalija i njegova dela vas do sada nisu posebno privlačila, iznenadićete se koliki je uticaj ovaj umetnik imao na savremenu umetnost i kulturu. Pre svega, bićete impresionirani njegovim pozn
  detaljnije

 • Zanimljivosti iz života Salvadora Dalija

  Karijera Salvadora Dalija trajala je više od šest decenija i za to vreme postao je jedna od najuticajinijih ličnosti moderne umetnosti. Nasleđe koje je ostavio nakon smrti (1989) ne obuhvata samo najpoznatije nadrealističke slike, već i skulpturu, fotografiju, film
  detaljnije

 • „Tajni život Salvadora Dalija” - novo iz Aretea!

  Rana autobiografija jedne od najdarovitijih ličnosti 20. veka

  Svako jutro nakon što se probudim iskusim najveće zadovoljstvo – a to je da sam ja Salvador Dali."
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra